Ulosottojen määrä rajussa kasvussa

8.10.2011

Heikko taloustilanne näkyy kasvaneena ulosottojen määränä. Kuluvana vuonna tullaan käsittelemään todennäköisesti jopa kolme miljoonaa ulosottoasiaa. Euromääräisesti puhutaan melkein miljardin saatavista.

Valtakunnanvoudin toimiston YLEn uutisille laskema ennuste ulottuu vuoden loppuun – toteumatilastot päättyneen syyskuun loppuun. Varattomien ja velkaongelmaisten määrä on kasvanut suhdanteen mukanaan tuoman työttömyyden ja pitkäaikaistyöttömyyden lisääntymisen myötä.

Velkaongelmaa osaltaan kasvattavat kulutusluotot ja pikavipit joita otetaan aiempien velkojen maksamiseen.Valtakunnanvouti suomii myös pikavippiyrityksiä, joista jotkut myöntävät kuluttajille vippejä välittämättä siitä onko hakijalla luottotiedot kunnossa.

Velallisen pitäisi aina muistaa nyrkkisääntö “älä maksa vanhaa velkaa uudella äläkä ota päällekkäisiä velkoja”. Jos eri velkoja ja luottoja on ehtinyt jo kertyä useita ja niistä selviäminen näyttää haastavalta, on parasta ottaa heti yhteyttä lainojen myöntäjiin ja yrittää neuvotella velkojen takaisinmaksuaikataulusta. Jos tämä ei onnistu, toinen vaihtoehto on kysyä omasta pankista yhtä lainaa sopivalla takaisinmaksusopimuksella, jolla saisi maksettua aiemmat lainat pois.

Arvostele uutinen:
Ulosottojen määrä rajussa kasvussa
3.7 / 5 (113 arviota)