Saako perinteistä pikavippiä enää mistään?

1.10.2013

Kesäkuun alun lakimuutokset ajoivat perinteiset pikavipit melkein sukupuuton partaalle. Lähes kaikki lainantarjoajat poistivat yksinkertaiset ja hinnoiltaan selkeät pikalainat valikoimistaan ja alkoivat tarjota monipuolisempia mutta samalla monimutkaisempia lainaratkaisuja kuten mm. tililuottoja. Saako vanhan mallista pikavippiä nykyisin enää mistään?

Lyhytaikaisista pikkulainoista on pitänyt yhä kiinni ainakin Ferratum, joka tarjoaa nyt 50-300 euron vippejä 7-30 päivän maksuajalla. Ferratumin pikalainoissa huomattavaa on, että niistä ei peritä kuluja senttiäkään. Näitä pienimpiä lainoja myönnetään vain uusille asiakkaille.

Ilmaisia ensilainoja tarjoaa myös Vivus.fi. Valikoimassa on 10-400 euron lainoja kuukauden maksuajalla. Vanhoille asiakkaille Vivus.fi on palveluna vähän erikoinen, koska maksuaikaa ei millään saa kuukautta enempää - ei edes suuremmille lainoille.

Ainalaina tarjoaa yhä varsin perinteisiä 100-1000 euron pikalainoja korkeintaan 30 päivän laina-ajalla. Ainalainan vipit vaikuttavat ensikatsomalta edullisilta, mutta kustannuksia lisää maksullinen vakuus, joka luoton hakijan on käytännössä pakko ottaa lainan saadakseen.

Monetti on muuttanut lainavalikoimaansa niin, että pieniä lainoja ei tarjota enää lainkaan. Lainasummat alkavat 500 eurosta ja laina-aika on aina 12 kuukautta. Lienee selvää, että Monetti tarkistaa asiakkaidensa maksukyvyn selvästi aiempaa tarkemmin mm. tulojen osalta.

Kaikkia edellä mainittuja lainapalveluita yhdistää palvelun nopeus, joka onkin edellytyksenä termin "pika"laina käytölle. Nopean lainapäätöksen saa yhä melkein kaikista lainapalveluista - myös tililuotoksi muuttuneista. Palvelua kuitenkin saattaa hieman hidastaa aiempaa tarkempi asiakkaiden tietojen tarkistaminen. Pelkkä tilinumeron antaminen ja positiiviset luottotiedot eivät enää yleensä riitä, vaan hakijan on kerrottava myös taloustilanteestaan (tulot, velat ym.) aiempaa enemmän.

Arvostele uutinen:
Saako perinteistä pikavippiä enää mistään?
4 / 5 (224 arviota)