Pikavippien kysyntä tasaantui viime vuonna

28.3.2013

Pikavippien kysyntä tasaantui selvästi vuoden 2012 lopulla. Viimeiset kolme vuotta myönnettyjen lainojen määrä sekä myönnettyjen luottojen kokonaissummaa kuvaava luottokanta ovat kasvaneet jopa yli 10% vauhdilla vuosineljänneksestä toiseen. Viime vuoden lopulla luottokanta ei kuitenkaan kasvanut enää kuin vajaat viisi miljoonaa euroa eli 3% edellisen vuosineljänneksen lopusta.

Myös lainoista perittävät keskimääräiset kulut ovat pysyneet vuoden aikana melko muuttumattomina. Keskimääräiset kulut olivat viimeisellä neljänneksellä 23% lainapääomasta eli täysin samassa lukemassa kuin vuosi sitten. Keskimääräisen luoton kokokaan ei enää kasvanut vuoden lopulla vaan jopa laski 23 euroa edellisestä vuosineljänneksestä ollen nyt 253 euroa. Vuoden takaisesta luottojen keskikoko on kasvanut vain 10 euroa.

Jos lainoissa ei euromääräisesti ole tapahtunut suurempia muutoksia, niin laina-ajoissa tilanne on toinen. Vuoden lopulla keskimääräisen pikalainan laina-aika oli jo 37,7 päivää. Keskimääräinen laina-aika on kasvanut tasaisesti vuoden takaisesta 32,6 päivästä. Laina-aikojen kasvusta johtuen keskimääräisen pikalainan vuosikorko on jatkuvasti ollut laskussa. Tämä laskennallinen vuosikorko keskimääräiselle 253 euron ja 37,7 päivän lainalle on noin 640%.

Pienlainayritysten tunnusluvuista kertoi jälleen Tilastokeskus.

Arvostele uutinen:
Pikavippien kysyntä tasaantui viime vuonna
4 / 5 (226 arviota)