Pikavippien keskikoko kasvaa kovaa vauhtia

22.3.2012

Vuoden 2011 loppu oli vilkasta aikaa pikalainamarkkinoilla. Uusia pikaluottoja myönnettiin yli 370 000 kappaletta. Euroissa laskettuna lainasumma oli yhteensä yli 90 miljoonaa. Euromääräisesti kasvua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon syntyi siten 39 prosenttia. Kappalemääräisesti myönnettyjen pikalainojen kasvu ei ollut aivan yhtä kovaa jääden noin 24 prosenttiin.

Näyttää siis vahvasti siltä, että pikalainamarkkinoilla trendi on selvästi kohti suurempia lainoja. Keskimääräisen pikavipin koko oli nyt jo 243 euroa kun se vielä vuosi sitten oli 214 euroa. Keskimääräisen lainasumman kasvu on siten selvästi yleistä kuluttajahintojen nousua kovempaa.

Tilastoista on havaittavissa myös toinen selvä trendi, jota voi pitää etenkin kuluttajien kannalta varsin positiivisena: pikalainojen keskimääräiset kulut ovat selvässä laskussa. Uusista pikavipeistä maksettiin 2011 lopussa kuluja keskimäärin enää 23% kun vuotta aiemmin keskikulut olivat vielä yli 26%. Kulujen lasku kertoo selvästi siitä, että pikaluottoalalla kilpailu toimii ja pitää yllä paineita lainakulujen pienentämiseksi.

Arvostele uutinen:
Pikavippien keskikoko kasvaa kovaa vauhtia
4 / 5 (251 arviota)