Pikavipit vähissä - nyt myydään luottotilejä

22.8.2013

Kesäkuun alussa voimaantulleet pikavippejä rajoittavat lait ovat muokanneet toimialaa aika rajusti. Suurin osa pienemmistä toimijoista on lopettanut lainojen tarjoamisen kokonaan tai ainakin tilapäisesti. Ainakin toistaiseksi lapun luukulle ovat laittaneet mm. Amex pikalaina, Moneypoint, Ninnin pikalaina, Onnilaina ja lukuisat muut. Moni mainostaa tuovansa pian uudet lainatuotteet tarjolle, mutta kuinka kauan niitä saadaan odotella vai tuleeko niitä koskaan, siitä ei ole mitään varmuutta.

Pikalaina-alan suuremmat toimijat ovat kaikki muuttaneet lainatuotteitaan radikaalisti. Perinteisten pikalainojen myöntäminen on lopetettu lähes kokonaan. Tilalle on tuotu luottotilejä, joissa asiakkaalle myönnetään yleensä 2000 euron tai hieman suurempi luottolimiitti, jonka puitteissa hän voi vapaasti tehdä nostoja. Limiittiä lyhennetään kuukausittain samaan tapaan kuin luottokorttilainaa.

Koska asiakkaalle myönnettävän luottotilin koko on yleensä vähintään 2000 euroa, ei uuden lain määrittämä korkokatto koske näitä luottoja. Tästä huolimatta lainojen kulut ovat selvästi laskeneet aiemmasta. Kun vielä keväällä tavallisimman 200 euron pikavipin vuosikorko huiteli noin 800%:ssa, liikkuu luottotililtä nostettavan vastaavan kokoisen lainan vuosikorko noin 200%:n tuntumassa, edullisimmat jopa alle 100%:ssa. Melko varmaa on, että kiristyvä kilpailu tulee ajamaan kuluja vielä tästäkin alemmas.

Arvostele uutinen:
Pikavipit vähissä - nyt myydään luottotilejä
3.8 / 5 (213 arviota)