Luotonantajarekisteri täyttyy hitaasti

11.3.2011

Pikavippiyrityksillä on vielä toukokuun loppuun saakka aikaa ilmoittautua Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Kesäkuusta alkaen pikaluottoja saavat myöntää vain tähän rekisteriin merkityt yhtiöt. Rekisteriin ei kuitenkaan tarvitse ilmoittautua sellaiten luotonantajien, joiden toiminta on jo Suomen Finanssivalvonnan valvonnassa. Näihin kuuluvat kaikki suuret suomalaiset pankkikonsernit sekä joitain pikavippiyhtiöitä kuten esimerkiksi norjalaiseen Folkia AS rahoituskonserniin kuuluva Monetti.

Luotonantajarekisteriin merkitsemisen edellytyksenä on, että yhtiö ja sen vastuuhenkilöt täyttävät tietyt luotettavuuden ehdot. Yhtiön luotettavuutta arvioidaan mm. sillä, suorittaako yritys kaikki lakisääteiset maksunsa kuten pitää. Yrityksen vastuuhenkilöiden taustat tarkastetaan esimerkiksi talousrikosten osalta ja lisäksi heillä täytyy olla riittävä asiantuntemus luotonantotoiminnasta.

Tähän mennessä vain reilut 20 yritystä on merkitty rekisteriin. Määrä on varsin pieni kun ottaa huomioon, että Kaupparekisteristä löytyy yhteensä noin 100 pienlainatoimintaa harjoittavaa yritystä. Kevään aikana nähdään kuinka tiheällä kammalla rekisteröitymispakko tulee pikavippialaa siivoamaan.

Arvostele uutinen:
Luotonantajarekisteri täyttyy hitaasti
3.9 / 5 (241 arviota)