Kulukatto voi ajaa entistä suurempiin pikavippeihin

7.1.2013

Valmistelussa oleva lakiesitys pikavippien korkokatosta ei välttämättä vähennä velkaongelmia lainkaan nykyisestä, kirjoittaa Keskisuomalainen. Alle 2000 euron pikaluotoille määrättävä korkokatto saattaa lisätä selvästi tätä suurempien luottojen suosiota. Luottoja tarjoavien yritysten kannalta pienten luottojen tarjoaminen ei korkokaton myötä enää ole kannattavaa, joten niiden intresseissä on lisätä suurempien luottojen kysyntää.

2000 euron pikalainoja tai kulutusluottoja ei luonnollisesti voida myöntää yhtä löysin perustein kuin tällä hetkellä 100-200 euron vippejä. Todellisuudessa luotonantajien on kuitenkin hyvin vaikea varmuudella todentaa asiakkaidensa maksukykyä. Tämä johtaa helposti siihen, että suuria luottoja myönnetään asiakkaille, joilla on jo aiempia lyhentämättä jääneitä pikavippejä tai kulutusluottoja. Maksamattomien velkojen kasautumiseen uusi lakiehdotus ei anna mitään ratkaisua.

Oikeusministeriön valmistelema lakiehdotus tulee eduskunnan käsittelyyn vielä talven aikana. Uusi laki korkokattoinen astunee siten voimaan aikaisintaan keväällä.

Arvostele uutinen:
Kulukatto voi ajaa entistä suurempiin pikavippeihin
3.9 / 5 (239 arviota)