Ferratumille pankkitoimilupa Maltalta

28.9.2012

Suomalainen pikaluottoyhtiö Ferratum on saanut pankkitoimiluvan Maltalta. Maltan kuuluessa EU:hun tarkoittaa lupa käytännössä sitä, että Ferratumilla on mahdollisuus harjoittaa pankkitoimintaa kaikissa EU-maissa. Pankkitoiminnassaan Ferratum aikoo käyttää nimeä Ferratum Bank.

Ferratum oli jo aiemmin hakenut pankkitoimilupaa Suomen finanssivalvonnalta, mutta neuvotteluiden jumiutumisen vuoksi vetänyt hakemuksensa pois. Maltalta saadun toimiluvan ansiosta Ferratumilla on nyt mahdollisuus laajentua Euroopan suurimmille markkinoille Saksaan, Italiaan ja Ranskaan. Näissä maissa kulutusluottojen tarjoamiseen vaaditaan pankkitoimilupaa.

Pankkitoimiluvan myötä Ferratumilla on myös mahdollisuus tarjota kuluttajille talletuspalveluita. Alkuvaiheessa aikomuksena on aloittaa talletustoimintaa Keski-Euroopan markkinoilla. Suomalaisille Ferratum ei talletuspalveluita ala ainakaan ensivaiheessa tarjoamaan. Ferratumin pankkistatuksen myötä talletuksille myönnetään myös talletussuoja.

Ferratum on jo ennestään yksi Suomen ja koko Euroopan suurimmista pikaluottoyhtiöistä. Sillä on toimintaa yhteensä 20 maassa ja yli 1,5 miljoonaa luottoasiakasta. Pankkitoimiluvan myötä yhtiöltä voitaneen odottaa lisää kasvua uusien markkinoiden avautuessa sekä rahoitusmahdollisuuksien monipuolistuessa.

Arvostele uutinen:
Ferratumille pankkitoimilupa Maltalta
4 / 5 (252 arviota)