Elisa hamuaa kulutusluottojen tarjoajaksi?

7.8.2012

Viestintä- ja tietoliikennepalveluistaan yleisesti tunnettu Elisa Oyj ottaa uusia aluevaltauksia ryhtymällä maksuvälinepalveluiden sekä myöhemmin myös rahoituspalveluiden tarjoajaksi. Alkuvaiheessa tarjolle tulee opiskelijoille tarkoitettu Lyyra-korttiin yhdistetty maksupalvelu, jolla voidaan maksaa pieniä korkeintaan 25 euron ostoksia. Uusi, etäluentaa hyödyntävä maksupalvelu on tarkoitus tuoda tarjolle jo kuluvana syksynä.

Hieman myöhemmin Elisa on tuomassa markkinoille kaikille kuluttajille tarkoitetun maksupalvelun nimeltä Elisa Lompakko. Palvelu hyödyntää samaa etäluentatekniikkaa ja siihen voi ladata rahaa enintään 150 euroa.

Kulutusluottotoimialan kannalta mielenkiintoisinta on kuitenkin Elisan suunitelmat laajentaa palvelua tulevaisuudessa siten, että se voisi sen kautta tarjota kuluttajille myös korollisia luottoja. Yli neljällä miljoonalla matkapuhelinliittymällään Elisasta saattaa olla varsin merkittäväksikin peluriksi tällä toimialalla. Todennäköisimmin Elisa ei kuitenkaan ala myöntämään luottoja itse vaan käyttää tähän jotain yhteistyökumppania.

Maksuväline- ja rahoituspalveluita varten Elisa on perustanut oman tytäryhtiön nimellä Elisa Rahoitus Oy. Elisan maksuvälialuevaltausten taustalla on Euroopan unionin uudistunut lainsäädäntö, jonka myötä nykyään muutkin kuin talletuspankit voivat ryhtyä tarjoamaan maksuvälineitä.

Elisan uusista aluevaltauksista uutisoi päivän Helsingin Sanomat.

Arvostele uutinen:
Elisa hamuaa kulutusluottojen tarjoajaksi?
3.9 / 5 (234 arviota)