Asiakastieto tuo positiivisen luottorekisterin

23.4.2013

Pikalainoja ja kulutusluottoja tarjoavat yritykset saavat jatkossa entistä parempaa tietoa lainanhakijoiden maksukyvystä. Suomen Asiakastieto Oy tuo luotonantajien käyttöön positiivisen luottorekisterin, jonka avulla luotonantajat voivat selvittää kuinka paljon hakijalla on ennestään kulutusluottoja ja miten ne on hoidettu.

Luottoja myöntävät yritykset ovat jo pitkään puhuneet positiivisen luottorekisterin tarpeellisuudesta. Kulutusluottoja tarjoavia yrityksiä on Suomessa nykyisin kymmeniä ja halutessaan kuluttaja voi hakea lainaa useasta eri paikasta. Useiden päällekkäisten luottojen kertyminen ja vanhojen luottojen maksaminen uusilla luotoilla on yksi suurimmista syistä yksityishenkilöiden velkaongelmien lisääntymiseen. Asiakastiedon perustaman rekisterin avulla kulutusluottoja myöntävillä yrityksillä on nyt mahdollisuus tarkistaa, kuinka paljon kulutusluottoja hakijalla on ennestään ja onko maksujen kanssa ollut ongelmia.

Positiivisia luottotietoja käytetään vain luotonhakutilanteessa. Lainanhakijan suostumuksella luotonantaja saa reaaliaikaisen koosteen hakijan avoinna olevista luotoista. Koosteessa on tiedot hakijan luottojen lukumäärästä, yhteissummasta, lyhennyserien suuruudesta sekä myöhässä olevien maksuerien saldosta.

Alkuvaiheessa uusia tietoja ryhtyy käyttämään 15 kuluttajaluottoja myöntävää yritystä, mutta Asiakastieto uskoo, että tietoja käyttävien yritysten määrä tulee jatkossa kasvamaan.

Arvostele uutinen:
Asiakastieto tuo positiivisen luottorekisterin
3.9 / 5 (219 arviota)