Ajankohtaista - Pikavippi- ja lainauutiset

Pikavipeille puuhataan nyt markkinointikieltoa

6.6.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen on laatinut lakialoitteen korkeakorkoisten vakuudettomien kulutusluottojen markkinoinnin kieltämisestä. Lakialoitteen on allekirjoittanut jo 121 kansanedustajaa, joten sillä on eduskunnassa vahva tuki.

Mediassa aloitteesta on uutisoitu yleisesti pikavippien markkinointikieltona, vaikka itse lakialoitteessa kielto on rajattu koskemaan vain niitä luottoja, jotka eivät täytä kuluttajansuojalaissa määriteltyä ns. korkokattoa. Tämä tällä hetkellä noin 52% korkokatto koskee kaikkia korkeintaan 2000 euron suuruisia lainoja, eli käytännössä Satosen aloite muuttaa nykyistä lakia vain siten, että yli 2000 euron lainoja ei saa markkinoida mikäli niiden laskennallinen korko ylittää edellä mainitun katon.

Todellisuudessa lakimuutos vaikuttaisi siten hyvin vähän luottojen markkinointiin, koska korkokaton ylittäviä suuria yli 2000 euron luottoja ei juurikaan markkinoilla ole tarjolla.

Satonen perustelee aloitettaan sillä, että sen avulla saataisiin tehokkaasti vähennettyä heräteostoina otettavia pikalainoja. Nyt esitellyssä muodossa lakialoite on kuitenkin melko tynkä. Siinä mielessä sillä on kyllä hyvät mahdollisuudet mennä läpi. Kattavamman markkinointikiellon ajaminen voisikin olla paljon vaikeampaa, koska se olisi jo paljon enemmän ristiriidassa elinkeinovapauden ja vapaan markkinatalouden periaatteiden kanssa.

Pikavippitarjouksilla yritetään yhä huijata

31.3.2017

Nettikeskusteluissa esiintyy jälleen paljon kommentteja, joissa kirjoittajat valittavat pikavippeihin liittyvistä huijauslaskuista. Esimerkiksi MuroBBS -keskustelufoorumilla nimimerkki Nokke1 esitteli hylätystä lainahakemuksesta saamaansa viiden euron laskua sekä myöhempää lähes 30 euron perintälaskua. Kaikki oli lähtenyt siitä, että kirjoittaja oli saanut tekstiviestillä houkuttelevan kuuloisen lainatarjouksen palvelusta, josta oli joskus aiemmin ottanut pienen vipin. Kirjoittaja haki lainaa, mutta sitä ei myönnetty. Myöhemmin hän sai sähköpostiin laskun lainan hakemisesta. Jätettyään mielestään asiattoman laskun maksamatta, seurasi siitä muistutus, jossa laskuun oli lisätty 10 euroa lisäkuluja sekä korkoja. Seuraavaksi laskun lähetti perintätoimisto ja kuluja oli luonnollisesti tullut jälleen lisää.

Pienellä googlettelulla selviää, että vastaavia tapauksia on lukuisia. Moni kirjoittaja jopa kertoo, että laskuja on lähetetty heidän sähköpostiinsa vaikka he eivät koskaan mitään lainaa ole edes hakeneet. Laskuja lähetteleviä lainapaikkoja on useita, mm. creditguru.ch, capitum.fi, eurovippi.fi sekä finncredit.fi. Kaikkia kuitenkin yhdistää taustalla oleva yksi ja sama yritys, Sveitsissä rekisteröity FourFinance Global S.A. Kaikki palvelut väittävät toimivansa vertaislainapalveluina, jossa kuluttajat lainaavat rahaa toisilleen. Väite joutuu kyllä vahvasti epäilyksen alle, koska yhdestäkään palvelusta ei löydy mitään kuvausta siitä, miten lainan tarjoajaksi pääsee. Sivustot keskittyvät selvästi yksinomaan lainojen markkinointiin - mitään alasivuja vertaislainaajille ei löydy. Tällä tavalla on ehkä yritetty kiertää lainsäädännössä aiemmin ollutta porsaanreikää, jolla vertaislainapalvelut oli rajattu Aluehallintoviraston luotonantajarekisterin ulkopuolelle. Tämän vuoden alusta laki kuitenkin muuttui ja nyt myös vertaislainapalveluiden on oltava rekisterissä. Sanomattakin lienee selvää, että FourFinance Globalin yhtäkään palvelua ei rekisteristä löydy.

Vähemmän yllättäen myös perintää hoitava Avira Finland Oy ei herätä suurta luottamusta. Pikalaina-alalla on jo pitkä historia hieman arveluttavista perintätoimistojen ja lainaa myöntävien yritysten yhteenliittymistä. Avira jatkaa samaa saagaa. Yritys on perustettu sattumalta juuri viime kesänä samoihin aikoihin kun FourFinance Globalin lainapalveluita sekä laskuja alkoi ilmestyä. Aviran nettisivut ovat täysi vitsi. Sisältöä ei juurikaan ole ja itsepalvelun linkki ohjaa sivujen taustalla pyörivän WordPress-julkaisualustan sisäänkirjautumissivulle. Aviran perintälaskussa pelotellaan velkatietojen julkaisemisella ja viemisellä rekisteriin - kuitenkaan mainitsematta mihin rekisteriin "rekisteri" -sanalla viitataan.

Kaikesta tästä tulee sellainen kuva, ettei FourFinance edes tarjoa lainoja, vaan tarkoituksena on vain rahastaa hakemusmaksuilla sekä näiden perintäkuluilla. Vaikka lainan hakemisesta tuleva lasku tulee varmaan suurimmalle osalle täytenä yllätyksenä, on viiden euron lasku niin pieni, että moni maksanee sen mieluummin nopeasti pois kuin alkaa nähdä vaivaa asian riitauttamiseksi. Jos tässä vaiheessa ei vielä haksahda maksamaan, moni varmaan tekee sen ainakin siinä vaiheessa kun saa Aviralta perintälaskun, jossa uhkaillaan velkatietojen julkaisemisella.

Lainaa Postin tiskiltä: Lainapalvelut hakevat asiakkaita uusista kanavista

19.8.2016

Suomen suurimpiin lainapalveluihin kuuluva Credit24 on tehnyt yhteistyösopimuksen Postin kanssa. Sopimuksen kautta kuluttajilla on nyt mahdollisuus tehdä Credit24-lainahakemus Postin tiskillä siten, että Posti hoitaa asiakkaan tunnistamisen ja lainahakemus välitetään tämän jälkeen Credit24:lle käsiteltäväksi. - Tunnistaminen on Postin omassa toiminnassa rutiinitoimenpide, joten palvelua on luontevaa tarjota muillekin yrityksille. Credit24:n asiakkaiden käytössä on Postin laaja verkosto ja pitkät aukioloajat, verkostojohtaja Anna Lehtonen Postista kuvaa yhtiöiden tiedotteessa.

Yhteistyö sopii varmasti erinomaisesti molemmille osapuolille. Talouskurimuksessa kärsivä Posti saa uusia, joskin toistaiseksi varmasti hyvin vaatimattomia ansaintamahdollisuuksia ja aiemmin pelkästään verkossa toiminut Credit24 näkyvyyttä paikoissa, joissa lähes kaikki suomalaiset kuluttajat asioivat toistuvasti.

Jo aiemmin uusia reittejä asiakkaiden hankkimiseksi on luonut mm. Everyday.fi, joka tarjoaa laskutus- ja luototuspalvelua jo tuhansille verkkokaupoille. Everydayn palvelu on verkkokaupoille maksuton kuten myös kuluttajalle mikäli hän maksaa ostoksista lähetettävän laskun eräpäivään mennessä. Luottokelpoinen asiakas voi maksaa laskun osissa, jolloin laskuun sovelletaan Everydayn yleisiä maksuehtoja.

Palkittu OK Money palannut uudella lainatuotteella

10.3.2016

Pitkään lainamarkkinoilta pois pysynyt OK Money on palannut takaisin aktiivisten lainapalveluiden joukkoon. Yhdysvaltalaisen DFC:n ostettua Risicum Oyj:n katosi yrityksen palveluista valtaosa mukaan lukien Risicum.fi ja OK Money. DFC keskittyi ainoastaan Laina.fi palvelun pyörittämiseen. Ilmeisesti tämä strategia ei toiminut halutulla tavalla kun nyt vuosien jälkeen vanhoja palveluita on palautettu takaisin toimintaan.

Uudistunut OK Money tarjoaa mielenkiintoista limiittilainaa. Laina poikkeaa kaikista muista vastaavista tuotteista siinä, että kuukausittainen minimilyhennys on aina kiinteä 130e täysin lainasummasta riippumatta. Näin isommankaan limiittinoston lyhennykset eivät pääse yllättämään.

Ennen DFC:n suorittamaa alasajoa OK Money palkittiin Taloustutkimuksen toimesta useana vuotena "Suomen Pienlainat ja Kulutusluotot" tutkimuksen voittajana. Ennen OK Moneyn uudelleenjulkistusta DFC ehti jo viime vuonna lanseerata takaisin jo aiemmin mainitun myös menestyksekkään lainapalvelun Risicum.fi:n. Risicum.fi on OK Moneyn tapaan nykyisin puhdas limiittilainapalvelu.

Pienlainojen määrä ja kulut tulleet selvästi alas

3.7.2014

Tilastokeskus on julkaissut neljännesvuosittaisen luottokantakatsauksensa. Pienlainojen näkökulmasta mielenkiintoisinta katsauksessa on katsoa miten noin vuosi sitten voimaan tulleet lakimuutokset ovat vaikuttaneet tilastoihin.

Myönnettyjen luottojen kappalemäärä on suorastaan romahtanut vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen hurjasta 350 000 uudesta luotosta nyt myönnettyyn reiluun 69 000 luottoon. Kappalemäärissä laskua on siis peräti -80%.

Myös euromääräisesti mitattuna pikalainoja ja muita vastaavia lainoja nostettiin selvästi vähemmän. 2013 ensimmäisellä neljänneksellä uusien luottojen euromäärä oli hieman päälle 96 miljoonaa euroa kun tänä vuonna luku oli enää noin 44 miljoonaa (-54%).

Koska euromääräisesti lasku ei kuitenkaan ollut niin suuri kuin luottojen kappalemäärän romahdus, on selvää, että luottojen keskikoko on kasvanut reilusti. Vielä vuosi sitten tilastoitu keskikoko oli 275 euroa kun nyt se oli peräti 638 euroa. Huimaa kasvua selittänee ns. luottotilien (tai käyttölainojen) yleistyminen. Näissä kun myönnettävä limiitti on (lakimuutoksen ohjaamana) usein vähintään 2000 euroa. Tilastoihin merkitään vain myönnetyn limiitin koko eikä sitä summaa, jonka asiakas oikeasti on nostanut.

Lakimuutos on purrut myös luottojen kuluihin. Kun kulut vuosi sitten olivat keskimäärin 23% lainapääomasta, ovat ne nyt enää 13,6%. Lisäksi laina-ajat ovat pidentyneet ollen nyt keskimäärin 84 päivää - yli tuplat vuodentakaiseen 39 päivään verrattuna. Laina-aikojen pidentymistä selittänee osin sama luottotilien yleistyminen kuin lainojen keskikoon kasvuakin.

Osaltaan muutoksia selittää luotonantajien ja tarjonnan väheneminen lakimuutosten jälkeen. Lisäksi etenkin luottojen kappalemäärää laskee se, että yksittäisten luottojen koko on aiempaa suurempi ja toisaalta se, että suuri osa palveluista on siirtynyt niin sanottuun tililuottomalliin, jolloin jokaista vipin nostoa ei enää tilastoida erikseen.

Luottokantatilasto löytyy Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Vippivertailu.com suosittelee:    Risicum   Ostosraha   Ferratum   

Vakuudelliset pikavipit markkinaoikeuden hampaissa

23.6.2014

Markkinaoikeus on tehnyt päätöksen, joka asettaa maksullisia takauksia lainoihinsa kauppaavat lainapalvelut hankalaan asemaan. Päätös syntyi kuluttaja-asiamiehen vaatimuksesta ja kohdistuu Vippi24.fi -palvelua pyörittäneeseen Vipster Oy pienlainayhtiöön.
Lue loput uutisesta »

Pikavippiyrittäjä käräjillä koronkiskonnasta - kuukausikorko jopa 90%

12.5.2014

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut historian ensimmäinen rikosoikeuden pääkäsittely, jossa joudutaan ottamaan kantaa siihen, onko eräs toimintansa jo lopettanut pikavippiyrittäjä yrityksineen syyllistynyt koronkiskontaan myönnetyistä lainoista perittyjen kulujen osalta.
Lue loput uutisesta »

Oikeus: Luvattoman pikavippaajan lainan sai jättää maksamatta

18.2.2014

Turun hovioikeus antoi viime viikolla päätöksen tapauksesta, jossa asiakas oli jättänyt maksamatta luotonantajarekisteriin rekisteröitymättömältä yritykseltä nostamansa pikavipin.
Lue loput uutisesta »

Saako perinteistä pikavippiä enää mistään?

1.10.2013

Kesäkuun alun lakimuutokset ajoivat perinteiset pikavipit melkein sukupuuton partaalle. Saako vanhan mallista pikavippiä nykyisin enää mistään?
Lue loput uutisesta »

Pikavipit vähissä - nyt myydään luottotilejä

22.8.2013

Kesäkuun alussa voimaantulleet pikavippejä rajoittavat lait ovat muokanneet toimialaa aika rajusti. Peristeisten pikalainojen myöntäminen on lopetettu lähes kokonaan ja tilalle on tuotu luottotilejä.
Lue loput uutisesta »

Uudet kuluttajaluottolait voimaan huomenna

31.5.2013

Kulutusluottoja koskevien säädösten osalta uudistunut kuluttajansuojalaki tulee voimaan huomenna ensimmäinen päivä kesäkuuta. Myös Vippivertailu.com on uudistanut lainatarjonnan muutosten myötä.
Lue loput uutisesta »

Asiakastieto tuo positiivisen luottorekisterin

23.4.2013

Pikalainoja ja kulutusluottoja tarjoavat yritykset saavat jatkossa entistä parempaa tietoa lainanhakijoiden maksukyvystä. Suomen Asiakastieto Oy tuo luotonantajien käyttöön positiivisen luottorekisterin, jonka avulla luotonantajat voivat selvittää kuinka paljon hakijalla on ennestään kulutusluottoja ja miten ne on hoidettu.
Lue loput uutisesta »

Pikavippien kysyntä tasaantui viime vuonna

28.3.2013

Pikavippien kysyntä tasaantui selvästi vuoden 2012 lopulla. Viime vuoden lopulla pikalainojen luottokanta kasvoi vajaat viisi miljoonaa euroa eli 3% edellisen vuosineljänneksen lopusta.
Lue loput uutisesta »

Edullisimmat pikavipit 2013

29.1.2013

Vuoden 2013 alussa on taas aika tehdä yhteenveto tällä hetkellä edullisimmista pikalainoja tarjoavista palveluista. Tällä kertaa vertailuun otetiin mukaan yhden ja kahden kuukauden laina-ajalla myönnettävät lainat.
Lue loput uutisesta »

Alkuvuoden 2013 pikalainatarjoukset - lainaa jopa 500e ilman kuluja!

14.1.2013

Alla on listattu tällä hetkellä käynnissä olevat parhaat pikalainakampanjat. Näitä tarjouksia kannattaa ehdottomasti hyödyntää lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen.
Lue loput uutisesta »

Kulukatto voi ajaa entistä suurempiin pikavippeihin

7.1.2013

Valmistelussa oleva lakiesitys pikavippien korkokatosta ei välttämättä vähennä velkaongelmia lainkaan nykyisestä, kirjoittaa Keskisuomalainen.
Lue loput uutisesta »

Pikavippien keskikoko yhä kasvussa, kulut laskussa

5.12.2012

Vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä myönnettiin ennätysmäärä uusia pikalainoja. Lainojen kokonaissumma ylitti ensimmäisen kerran 100 miljoonaa euroa kvartaalissa.
Lue loput uutisesta »

Positiivisen luottorekisterin selvitys käynnistyy, mutta hitaasti

13.11.2012

Oikeusministeriö tiedotti lokakuun lopussa, että se alkaa hallitusohjelman mukaisesti selvittää positiivisen luottorekisterin perustamista.
Lue loput uutisesta »

Ferratumille pankkitoimilupa Maltalta

28.9.2012

Suomalainen pikaluottoyhtiö Ferratum on saanut pankkitoimiluvan Maltalta. Maltan kuuluessa EU:hun tarkoittaa lupa käytännössä sitä, että Ferratumilla on mahdollisuus harjoittaa pankkitoimintaa kaikissa EU-maissa.
Lue loput uutisesta »

Oikeusministeriö esittää: Alle 2000 euron pikavipeille korkokatto

7.9.2012

Oikeusministeriö on saanut valmisteltua hallituksen esityksen kuluttajansuojalain muutoksista, joiden tarkoituksena on merkittävästi vähentää pikalainoista perittäviä kuluja.
Lue loput uutisesta »

Elisa hamuaa kulutusluottojen tarjoajaksi?

7.8.2012

Viestintä- ja tietoliikennepalveluistaan yleisesti tunnettu Elisa Oyj ottaa uusia aluevaltauksia ryhtymällä maksuvälinepalveluiden sekä myöhemmin myös rahoituspalveluiden tarjoajaksi.
Lue loput uutisesta »

Pikalainatyöryhmän ehdotus eduskunnalle kesän jälkeen

31.5.2012

Oikeusministeriön perustaman pikaluottotyöryhmän tavoitteena on jättää hallituksen esitys lakimuutoksista eduskunnan käsittelyyn mahdollisimman pian eduskunnan kesätauon jälkeen.
Lue loput uutisesta »

Pikavipeille kulukatto mutta entä osamaksukaupalle?

24.4.2012

Suomen Asiakastiedon keräämien tilastojen mukaan Suomessa kirjattiin alkuvuonna 26% enemmän maksuhäiriömerkintöjä kuin vuotta aiemmin. Puhtaasti pikavipeistä johtuvien maksuhäiriöiden määrä on yhä edelleen marginaalinen.
Lue loput uutisesta »

Pikavipeille korkokatto?

6.4.2012

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan oikeusministeriön pikalainatyöryhmä aikoo esittää alle 1000 euron pikavipeille korkokattoa. Toteutuessaan uudella lailla olisi täsykiellon kalainen vaikutus koko pikavippialaan.
Lue loput uutisesta »

Pikavippien keskikoko kasvaa kovaa vauhtia

22.3.2012

Vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä nostettiin ennätysmäärä uusia pikalainoja. Kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon syntyi peräti 39 prosenttia. Keskimääräisen pikavipin koko nousi jo 243 euroon.
Lue loput uutisesta »

Edullisimmat pikavippipaikat 2012

2.3.2012

Vippivertailu.com laski vertailudatasta eri pikavippipaikkojen 15 ja 30 päivän pikavippien keskimääräiset kulut suhteessa lainapääomaan. Lopputulos paljastaa missä vippipaikoissa lainat on kautta linjan hinnoiteltu edullisimmin.
Lue loput uutisesta »

Asiakastieto: Pikavippien kielto ei vähentäisi velkaongelmia

13.1.2012

Suomen Asiakastiedon tilastojen mukaan verkkokaupan lisääntyminen on suurin yksittäinen syy maksuhäiriöiden lisääntymiseen. Pikavippien osuus maksuhäiriöistä ei ollut vuonna 2011 kovin merkittävä, alle 5 prosenttia.
Lue loput uutisesta »

Pikalainojen määrät kasvussa, kulut laskussa

5.12.2011

Vuoden 2011 kolmas neljännes oli taas vilkasta aikaa pikalainamarkkinoilla. Pienlainoja eli pieniä kulutusluottoja myönnettiin yhteensä 359 863 kappaletta.
Lue loput uutisesta »

Pikavippi luottotiedottomalle? - Ei, ei ja ei.

23.11.2011

Netissä näkee jatkuvasti keskustelukommentteja, että jostain pikavippipaikasta saisi lainaa vaikka hakijan luottotiedot olisivat menneet. Tämä urbaanilegendan luokkaa oleva huhu ei kuitenkaan pidä paikkaansa.
Lue loput uutisesta »

Pikavippien vuosikoroista

23.11.2011

Kriittisessä keskustelussa pikavippeistä nostetaan usein esille niiden vuosikorot esimerkkinä siitä kuinka järjettömän kalliita pikavipit ovat. Onhan se totta, että kun lainan koroksi ilmoitetaan 3000%, vaikuttaa tämä järjettömän suurelta kenen tahansa mielestä. Ongelma vain on siinä, että virallinen vuosikoron laskentatapa on sellainen, ettei se lyhytaikaisten lainojen kohdalla kerro oikein yhtään mitään.
Lue loput uutisesta »

Pikavippejä otetaan arkipäivän kuluihin

12.10.2011

Suomen Pienlainayhdistyksen teettämän tutkimuksen mukaan pikavippejä haetaan yleisimmin ruuan, lääkkeiden, lastenhoitokulujen tai terveydenhoitokulujen maksamiseen.
Lue loput uutisesta »

Ulosottojen määrä rajussa kasvussa

8.10.2011

Heikko taloustilanne näkyy kasvaneena ulosottojen määränä. Kuluvana vuonna tullaan käsittelemään todennäköisesti jopa kolme miljoonaa ulosottoasiaa. Euromääräisesti puhutaan melkein miljardin saatavista.
Lue loput uutisesta »

Kevät vilkastutti pikavippien myyntiä

16.9.2011

Huhti-kesäkuussa myönnettiin ennätysmäärä pikavippejä. Uusia vippejä myönnettiin kuluttajille 27% enemmän kuin vuotta aiemmin.
Lue loput uutisesta »

Nyt myös kulutusluotot lainavertailussa

24.8.2011

Vippivertailu.com:iin on nyt lisätty kulutusluottovertailu. Kulutusluottovertailuun on kerätty vähintään 1000 euron suuruisia lainoja sellaisilta lainantarjoajilta, joilta luoton hakeminen onnistuu helposti verkon kautta.
Lue loput uutisesta »

Suomen suurin pikavippaaja myyty yhdysvaltoihin

11.7.2011

Risicum, OK Money ja Joustoraha-brändeistään tunnettu ja liikevaihdoltaan Suomen suurin pikalainayhtiö Risicum Oyj on myyty yhdysvaltalaiselle Dollar Financial Corporationille.
Lue loput uutisesta »

Luotonantajarekisteriin ilmoittautumisen määräaika päättynyt

7.6.2011

Toukokuun lopussa umpeutui pikaluottoyhtiöiden määräaika luotonantajarekisteriin ilmoittautumiselle.
Lue loput uutisesta »

Taloustutkimus: OK Money jo kolmannen kerran paras

3.5.2011

OK Money arvostetiin jo kolmantena vuonna peräkkäin Taloustutkimus Oy:n tekemän kulutusluotto- ja pikalainayhtiöiden yhteisvaikutusvertailun parhaaksi.
Lue loput uutisesta »

Luotonantajarekisteri täyttyy hitaasti

11.3.2011

Pikavippiyrityksillä on vielä toukokuun loppuun saakka aikaa ilmoittautua Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Kesäkuusta alkaen pikaluottoja saavat myöntää vain tähän rekisteriin merkityt yhtiöt.
Lue loput uutisesta »

Vippivertailussa uudistuksia

28.2.2011

Pikavippien vertailutaulukkoon on tullut muutoksia. Muutosten tavoitteena on tarjota entistä laadukkaampaa ja peittelemättömämpää vertailutietoa vippien hinnoista eri lainantarjoajien välillä.
Lue loput uutisesta »

OPR Vakuus, eli Pikavippi.fi, ei saanut aloittaa talletustoimintaa

6.12.2010

Pikavippi.fi palvelustaan tunnettu OPR Vakuus sai kieltävän tuomion Finanssivalvonnalta yrittäessään aloittaa uutta lainasijoituspalvelua.
Lue loput uutisesta »

Veronpalautus rahaksi jo tänään?

28.8.2010

Tuliko verottajalta iloista postia: olisit saamassa veronpalautusta joulukuussa, mutta tarvitsisit rahaa heti? Veronpalautus NYT -palvelu antaa lainaa veronpalautusta vastaan.
Lue loput uutisesta »

Pikavippialan kovin kasvu takana

25.7.2010

Pikavippialan kovin kasvu näyttää olevan takana. Pikavippien vetovoima hiipui vuoden ensimmäsellä neljänneksellä hieman verrattuna viime vuoden loppuun sekä vuoden 2009 vastaavaan ajankohtaan.
Lue loput uutisesta »

Ferratum ja Risicum tahtovat pankeiksi

2.5.2010

Suomen suurimpiin pikalainayrityksiin kuuluvat Ferratun ja Risicum ovat hakenee Finanssivalvonnalta lupaa pankkitoiminnan aloittamiseksi.
Lue loput uutisesta »

Pikalainoja myönnettiin vuonna 2009 yli 200 miljoonan edestä

27.3.2010

Uusia pikavippejä myönnettiin vuonna 2009 vajaan 230 miljoonan euron edestä. Keskimääräisen pikavipin koko oli noin 200 euroa.
Lue loput uutisesta »

Pikalainalait tiukkenevat helmikuun alussa

28.1.2010

Helmikuun alussa astuvat voimaan uudet pikavippien myöntämistä rajoittavat muutokset kuluttajansuojalakiin. Pikavippi ei tipu asiakkaan tilille enää ilman luotettavaa tunnistautumista eikä keskellä yötä.
Lue loput uutisesta »

Pikavippiyritykset ensi vuonna rekisteriin ja valvontaan

20.11.2009

Oikeusministeriön kulutusluottotyöryhmä esittää, että jatkossa kulutusluottoja saisivat myöntää vain uuteen, perustettavaan luotonantajarekisteriin merkityt yritykset.
Lue loput uutisesta »

Uudet pikalainalait läpi eduskunnassa

14.10.2009

Eduskunta hyväksyi tämän päiväisessä täysistunnossa kuluttajansuojalakiin ehdotetut muutokset, joilla asetetaan rajoituksia pikavippien myöntämiselle. Muutokset koskettavat ennen kaikkea lainojen markkinointia.
Lue loput uutisesta »

Pikavipin saanti yöllä vaikeutunut

28.8.2009

Lähes kaikki vippien tarjoajat ovat uusineet lainapalveluidensa aukioloajat vastaamaan markkinaoikeuden määräystä.
Lue loput uutisesta »

Markkinaoikeus määrää rajoituksia pikavippien myöntämiseen

2.6.2009

Markkinaoikeuden tänään antama ennakkopäätös rajoittaa tekstivippien myöntämistä. Jatkossa pikavipin lainaehdot täytyy aina esittää asiakkaalle ennen sopimuksen tekoa esimerkiksi sähköpostilla.
Lue loput uutisesta »

Keskimääräisen pikavipin koko jo yli 200 euroa

31.5.2009

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä nostettiin pikaluottoja jo reilulla 52 miljoonalla eurolla. Nostettujen pikavippien keskikoko oli loppuvuodesta jo 204 euroa kun vielä vuoden alussa se oli 159 euroa.
Lue loput uutisesta »

Oikeusministeriö esittää rajoituksia pikavippipaikkojen aukioloajoille

23.4.2009

Oikeusministeriön pikaluottotyöryhmän esitys pikavippien markkinoinnin rajoittamisesta on menossa hallituksen käsittelyyn ensi viikolla. Työryhmän mietinnössä esitetään mm. lakimuutoksia öisten pikavippien kieltämiseksi.
Lue loput uutisesta »

Pikavippiä 24h vuorokaudessa - vai saako sittenkään?

28.3.2009

Sekavat ja monenkirjavat pikavippipaikkojen aukioloajat saattavat kummastuttaa nopeaa ja luotettavaa vippipaikkaa etsivää.
Lue loput uutisesta »

Tekstivippi vai pikavippi pankkitunnuksilla

9.3.2009

Vippivertailu.com:n pikavippivertailu kertoo nyt mistä paikasta saat pikavipin verkkopankkitunnuksilla luotettavaa TUPAS-tunnistautumista käyttäen - säästä selvää rahaa ja ota pikavippi pankkitunnuksilla.
Lue loput uutisesta »

Pikavippien osuus kaikista kulutusluotoista vielä pieni

27.2.2009

Pikavippien euromääräinen osuus kaikista Suomessa otetuista kulutusluotoista on vielä varsin pieni. Vuonna 2008 Suomessa nostettiin kulutusluottoja kaiken kaikkiaan 52 miljardilla eurolla, josta pikavippien osuus oli noin 180 miljoonaa euroa.
Lue loput uutisesta »

Pikavippipaikat: näistä halvimmat ja kalleimmat pikavipit

15.2.2009

Vippivertailu.com laittoi vertailussa olevat pikavippipaikat järjestykseen laskemalla kunkin luotonantajan kaikkien lainatuotteiden keskimääräisten kulujen suuruuden sekä keskimääräisen vuosikoron.
Lue loput uutisesta »

Risicum ostanut Europea Rahoituksen

2.2.2009

Risicum Oyj on ostanut osan Europea Rahoitus Oy:n liiketoiminnasta. Risicum perustelee kauppaa tavoitteellaan kasvaa markkinoita nopeammin ja sitä kautta kasvattaa omaa markkinaosuuttaan Suomen pikavippi- ja kulutusluottomarkkinoilla.
Lue loput uutisesta »

Vippiluotto ja Reissuluotto tiivistävät toimintaansa

22.1.2009

Vippiluotto (Luoteen Sirtox Oy) on luopunut kerralla kahdesta rinnakkaispalvelustaan, Antolaina ja Vippitalo. Lainojen myöntäminen molempien palveluiden kautta on lopetettu ja sivustoille pyrkijät ohjataan suoraan Vippiluotto.fi -palveluun.
Lue loput uutisesta »

RTF Finance Oy ja identtiset pikavippipalvelut

18.1.2009

Pikavippejä myöntävä RTF Finance Oy on innostunut tehtailemaan useita täysin identtisiä, eri nimillä toimivia pikavippipalveluita. Valikoimaan kuuluu ainakin easylaina.fi, statuslaina.fi, fastloan.fi, idealaina.fi sekä onlinecredit24.fi.
Lue loput uutisesta »

Pikavippejä nostettu vuoden alusta 135 miljoonalla

9.12.2008

Suomalaiset ovat nostaneet pikavippejä vuoden 2008 tammi-syyskuussa yhteensä 135 miljoonalla eurolla. Kappalemääräisesti vippejä on nostettu yhteensä 780 000 kappaletta.
Lue loput uutisesta »

KRP: Pikavipit eivät ole koronkiskontaa

5.12.2008

Keskusrikospoliisi antoi eilen perjantaina 5.12 päätöksen olla aloittamatta poliisitutkintaa pikavippien myöntämisestä. Päätöksessä todetaan, että pikalainan "pääoman käytöstä maksettavan hyvityksen määrä prosentti- tai euromääräisenä ei vaikuta kohtuuttomalta".
Lue loput uutisesta »

Pikavippien vuosikorko ei ole paras vertailun peruste

30.11.2008

Todellista vuosikorkoa ei kannata pitää ainoana, eikä etenkään ensisijaisena tunnuslukuna vertailtaessa eri pikalainojen kustannuksia vipin ottajan kannalta.
Lue loput uutisesta »

Uusia pikavippipalveluita kuin sieniä sateella

18.11.2008

Parin viime viikon aikana on Suomen pikalaina-bisnekseen liittynyt kolme uutta yrittäjää: Easy Credit, Fast Money ja Vertaavippi.fi.
Lue loput uutisesta »

Pikavippiyhtiöt eivät aina osaa laskea todellisia vuosikorkoja

7.11.2008

Pikavippien todellisten vuosikorkojen laskeminen näyttää olevan pikavippiyhtiöille yllättävän vaikeaa. Virheitä näyttää syntyvän etenkin silloin kun pikalaina maksetaan takaisin useammassa erässä.
Lue loput uutisesta »

Vertaa vippi-, pikavippi- ja pikalainat ilmaiseksi!

5.11.2008

Pikavippien (eli kännykällä tai netistä haettavien pikalainojen) vertailuun erikoistunut sivusto vippivertailu.com on nyt avattu. Vertailusta löydät Suomen kattavimman otoksen eri palveluntarjoajien vipeistä.
Lue loput uutisesta »