Ajankohtaista - Pikavippi- ja lainauutiset

Pikavippien korkokatto laskee 10 prosenttiin

3.4.2020

Oikeusministeriö on päättänyt kotitalouksien lisävelkaantumista estääkseen alentaa kulutusluottojen korkokattoa nykyisestä 20 prosentista 10 prosenttiin. Lisäksi pikavippien ja muiden luottojen suoramarkkinointi kielletään.
Lue koko uutinen »

Korkokatto kiristyy 20 prosenttiin - miten käy lainakulujen?

11.4.2019

Uudet kiristykset pikaluottoihin astuvat voimaan syksyllä. Muuttuuko mikään ja jos muuttuu niin miten? Vippivertailu.com laski lainojen kulut uusilla määräyksillä.
Lue koko uutinen »

Lainaa luottotiedottomalle - uusi lainapalvelu hämmentää markkinoinnillaan

20.2.2019

"Luottotiedot menneet? Ei haittaa!" Näin mainostaa juuri lanseerattu uusi lainapalvelu Aurora laina verkkosivuillaan. Lain mukaan luottotiedottomalle ei kuitenkaan saa myöntää minkäänlaista lainaa tai luottoa. Mistä oikein on kyse?
Lue koko uutinen »

Pikavipeille puuhataan nyt markkinointikieltoa

6.6.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen on laatinut lakialoitteen korkeakorkoisten vakuudettomien kulutusluottojen markkinoinnin kieltämisestä. Lakialoitteen on allekirjoittanut jo 121 kansanedustajaa, joten sillä on eduskunnassa vahva tuki. Vippivertailu.com pitää lakialoitetta kuitenkin melko tarpeettomana.
Lue koko uutinen »

Pikavippitarjouksilla yritetään yhä huijata

31.3.2017

Nettikeskusteluissa esintyy jälleen paljon kommentteja, joissa kirjoittajat valittavat pikavippeihin liittyvistä huijauslaskuista.
Lue koko uutinen »

Vippivertailu.com suosittelee:    Saldo.com   Credit24   Vivus.fi   

Lainaa Postin tiskiltä: Lainapalvelut hakevat asiakkaita uusista kanavista

19.8.2016

Suomen suurimpiin lainapalveluihin kuuluva Credit24 on tehnyt yhteistyösopimuksen Postin kanssa. Sopimuksen kautta kuluttajilla on nyt mahdollisuus tehdä Credit24-lainahakemus Postin tiskillä.
Lue koko uutinen »

Palkittu OK Money palannut uudella lainatuotteella

10.3.2016

Pitkään lainamarkkinoilta pois pysynyt OK Money on palannut takaisin aktiivisten lainapalveluiden joukkoon. Uudistunut OK Money tarjoaa mielenkiintoista limiittilainaa.
Lue koko uutinen »

Pienlainojen määrä ja kulut tulleet selvästi alas

3.7.2014

Tilastokeskus on julkaissut neljännesvuosittaisen luottokantakatsauksensa. Pienlainojen näkökulmasta mielenkiintoisinta katsauksessa on katsoa miten noin vuosi sitten voimaan tulleet lakimuutokset ovat vaikuttaneet tilastoihin.
Lue koko uutinen »

Vakuudelliset pikavipit markkinaoikeuden hampaissa

23.6.2014

Markkinaoikeus on tehnyt päätöksen, joka asettaa maksullisia takauksia lainoihinsa kauppaavat lainapalvelut hankalaan asemaan. Päätös syntyi kuluttaja-asiamiehen vaatimuksesta ja kohdistuu Vippi24.fi -palvelua pyörittäneeseen Vipster Oy pienlainayhtiöön.
Lue koko uutinen »

Pikavippiyrittäjä käräjillä koronkiskonnasta - kuukausikorko jopa 90%

12.5.2014

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut historian ensimmäinen rikosoikeuden pääkäsittely, jossa joudutaan ottamaan kantaa siihen, onko eräs toimintansa jo lopettanut pikavippiyrittäjä yrityksineen syyllistynyt koronkiskontaan myönnetyistä lainoista perittyjen kulujen osalta.
Lue koko uutinen »

Oikeus: Luvattoman pikavippaajan lainan sai jättää maksamatta

18.2.2014

Turun hovioikeus antoi viime viikolla päätöksen tapauksesta, jossa asiakas oli jättänyt maksamatta luotonantajarekisteriin rekisteröitymättömältä yritykseltä nostamansa pikavipin.
Lue koko uutinen »

Saako perinteistä pikavippiä enää mistään?

1.10.2013

Kesäkuun alun lakimuutokset ajoivat perinteiset pikavipit melkein sukupuuton partaalle. Saako vanhan mallista pikavippiä nykyisin enää mistään?
Lue koko uutinen »

Pikavipit vähissä - nyt myydään luottotilejä

22.8.2013

Kesäkuun alussa voimaantulleet pikavippejä rajoittavat lait ovat muokanneet toimialaa aika rajusti. Peristeisten pikalainojen myöntäminen on lopetettu lähes kokonaan ja tilalle on tuotu luottotilejä.
Lue koko uutinen »

Uudet kuluttajaluottolait voimaan huomenna

31.5.2013

Kulutusluottoja koskevien säädösten osalta uudistunut kuluttajansuojalaki tulee voimaan huomenna ensimmäinen päivä kesäkuuta. Myös Vippivertailu.com on uudistanut lainatarjonnan muutosten myötä.
Lue koko uutinen »

Asiakastieto tuo positiivisen luottorekisterin

23.4.2013

Pikalainoja ja kulutusluottoja tarjoavat yritykset saavat jatkossa entistä parempaa tietoa lainanhakijoiden maksukyvystä. Suomen Asiakastieto Oy tuo luotonantajien käyttöön positiivisen luottorekisterin, jonka avulla luotonantajat voivat selvittää kuinka paljon hakijalla on ennestään kulutusluottoja ja miten ne on hoidettu.
Lue koko uutinen »

Pikavippien kysyntä tasaantui viime vuonna

28.3.2013

Pikavippien kysyntä tasaantui selvästi vuoden 2012 lopulla. Viime vuoden lopulla pikalainojen luottokanta kasvoi vajaat viisi miljoonaa euroa eli 3% edellisen vuosineljänneksen lopusta.
Lue koko uutinen »

Edullisimmat pikavipit 2013

29.1.2013

Vuoden 2013 alussa on taas aika tehdä yhteenveto tällä hetkellä edullisimmista pikalainoja tarjoavista palveluista. Tällä kertaa vertailuun otetiin mukaan yhden ja kahden kuukauden laina-ajalla myönnettävät lainat.
Lue koko uutinen »

Alkuvuoden 2013 pikalainatarjoukset - lainaa jopa 500e ilman kuluja!

14.1.2013

Alla on listattu tällä hetkellä käynnissä olevat parhaat pikalainakampanjat. Näitä tarjouksia kannattaa ehdottomasti hyödyntää lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen.
Lue koko uutinen »

Kulukatto voi ajaa entistä suurempiin pikavippeihin

7.1.2013

Valmistelussa oleva lakiesitys pikavippien korkokatosta ei välttämättä vähennä velkaongelmia lainkaan nykyisestä, kirjoittaa Keskisuomalainen.
Lue koko uutinen »

Pikavippien keskikoko yhä kasvussa, kulut laskussa

5.12.2012

Vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä myönnettiin ennätysmäärä uusia pikalainoja. Lainojen kokonaissumma ylitti ensimmäisen kerran 100 miljoonaa euroa kvartaalissa.
Lue koko uutinen »

Positiivisen luottorekisterin selvitys käynnistyy, mutta hitaasti

13.11.2012

Oikeusministeriö tiedotti lokakuun lopussa, että se alkaa hallitusohjelman mukaisesti selvittää positiivisen luottorekisterin perustamista.
Lue koko uutinen »

Ferratumille pankkitoimilupa Maltalta

28.9.2012

Suomalainen pikaluottoyhtiö Ferratum on saanut pankkitoimiluvan Maltalta. Maltan kuuluessa EU:hun tarkoittaa lupa käytännössä sitä, että Ferratumilla on mahdollisuus harjoittaa pankkitoimintaa kaikissa EU-maissa.
Lue koko uutinen »

Oikeusministeriö esittää: Alle 2000 euron pikavipeille korkokatto

7.9.2012

Oikeusministeriö on saanut valmisteltua hallituksen esityksen kuluttajansuojalain muutoksista, joiden tarkoituksena on merkittävästi vähentää pikalainoista perittäviä kuluja.
Lue koko uutinen »

Elisa hamuaa kulutusluottojen tarjoajaksi?

7.8.2012

Viestintä- ja tietoliikennepalveluistaan yleisesti tunnettu Elisa Oyj ottaa uusia aluevaltauksia ryhtymällä maksuvälinepalveluiden sekä myöhemmin myös rahoituspalveluiden tarjoajaksi.
Lue koko uutinen »

Pikalainatyöryhmän ehdotus eduskunnalle kesän jälkeen

31.5.2012

Oikeusministeriön perustaman pikaluottotyöryhmän tavoitteena on jättää hallituksen esitys lakimuutoksista eduskunnan käsittelyyn mahdollisimman pian eduskunnan kesätauon jälkeen.
Lue koko uutinen »

Pikavipeille kulukatto mutta entä osamaksukaupalle?

24.4.2012

Suomen Asiakastiedon keräämien tilastojen mukaan Suomessa kirjattiin alkuvuonna 26% enemmän maksuhäiriömerkintöjä kuin vuotta aiemmin. Puhtaasti pikavipeistä johtuvien maksuhäiriöiden määrä on yhä edelleen marginaalinen.
Lue koko uutinen »

Pikavipeille korkokatto?

6.4.2012

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan oikeusministeriön pikalainatyöryhmä aikoo esittää alle 1000 euron pikavipeille korkokattoa. Toteutuessaan uudella lailla olisi täsykiellon kalainen vaikutus koko pikavippialaan.
Lue koko uutinen »

Pikavippien keskikoko kasvaa kovaa vauhtia

22.3.2012

Vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä nostettiin ennätysmäärä uusia pikalainoja. Kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon syntyi peräti 39 prosenttia. Keskimääräisen pikavipin koko nousi jo 243 euroon.
Lue koko uutinen »

Edullisimmat pikavippipaikat 2012

2.3.2012

Vippivertailu.com laski vertailudatasta eri pikavippipaikkojen 15 ja 30 päivän pikavippien keskimääräiset kulut suhteessa lainapääomaan. Lopputulos paljastaa missä vippipaikoissa lainat on kautta linjan hinnoiteltu edullisimmin.
Lue koko uutinen »

Asiakastieto: Pikavippien kielto ei vähentäisi velkaongelmia

13.1.2012

Suomen Asiakastiedon tilastojen mukaan verkkokaupan lisääntyminen on suurin yksittäinen syy maksuhäiriöiden lisääntymiseen. Pikavippien osuus maksuhäiriöistä ei ollut vuonna 2011 kovin merkittävä, alle 5 prosenttia.
Lue koko uutinen »

Pikalainojen määrät kasvussa, kulut laskussa

5.12.2011

Vuoden 2011 kolmas neljännes oli taas vilkasta aikaa pikalainamarkkinoilla. Pienlainoja eli pieniä kulutusluottoja myönnettiin yhteensä 359 863 kappaletta.
Lue koko uutinen »

Pikavippi luottotiedottomalle? - Ei, ei ja ei.

23.11.2011

Netissä näkee jatkuvasti keskustelukommentteja, että jostain pikavippipaikasta saisi lainaa vaikka hakijan luottotiedot olisivat menneet. Tämä urbaanilegendan luokkaa oleva huhu ei kuitenkaan pidä paikkaansa.
Lue koko uutinen »

Pikavippien vuosikoroista

23.11.2011

Kriittisessä keskustelussa pikavippeistä nostetaan usein esille niiden vuosikorot esimerkkinä siitä kuinka järjettömän kalliita pikavipit ovat. Onhan se totta, että kun lainan koroksi ilmoitetaan 3000%, vaikuttaa tämä järjettömän suurelta kenen tahansa mielestä. Ongelma vain on siinä, että virallinen vuosikoron laskentatapa on sellainen, ettei se lyhytaikaisten lainojen kohdalla kerro oikein yhtään mitään.
Lue koko uutinen »

Pikavippejä otetaan arkipäivän kuluihin

12.10.2011

Suomen Pienlainayhdistyksen teettämän tutkimuksen mukaan pikavippejä haetaan yleisimmin ruuan, lääkkeiden, lastenhoitokulujen tai terveydenhoitokulujen maksamiseen.
Lue koko uutinen »

Ulosottojen määrä rajussa kasvussa

8.10.2011

Heikko taloustilanne näkyy kasvaneena ulosottojen määränä. Kuluvana vuonna tullaan käsittelemään todennäköisesti jopa kolme miljoonaa ulosottoasiaa. Euromääräisesti puhutaan melkein miljardin saatavista.
Lue koko uutinen »

Kevät vilkastutti pikavippien myyntiä

16.9.2011

Huhti-kesäkuussa myönnettiin ennätysmäärä pikavippejä. Uusia vippejä myönnettiin kuluttajille 27% enemmän kuin vuotta aiemmin.
Lue koko uutinen »

Nyt myös kulutusluotot lainavertailussa

24.8.2011

Vippivertailu.com:iin on nyt lisätty kulutusluottovertailu. Kulutusluottovertailuun on kerätty vähintään 1000 euron suuruisia lainoja sellaisilta lainantarjoajilta, joilta luoton hakeminen onnistuu helposti verkon kautta.
Lue koko uutinen »

Suomen suurin pikavippaaja myyty yhdysvaltoihin

11.7.2011

Risicum, OK Money ja Joustoraha-brändeistään tunnettu ja liikevaihdoltaan Suomen suurin pikalainayhtiö Risicum Oyj on myyty yhdysvaltalaiselle Dollar Financial Corporationille.
Lue koko uutinen »

Luotonantajarekisteriin ilmoittautumisen määräaika päättynyt

7.6.2011

Toukokuun lopussa umpeutui pikaluottoyhtiöiden määräaika luotonantajarekisteriin ilmoittautumiselle.
Lue koko uutinen »

Taloustutkimus: OK Money jo kolmannen kerran paras

3.5.2011

OK Money arvostetiin jo kolmantena vuonna peräkkäin Taloustutkimus Oy:n tekemän kulutusluotto- ja pikalainayhtiöiden yhteisvaikutusvertailun parhaaksi.
Lue koko uutinen »

Luotonantajarekisteri täyttyy hitaasti

11.3.2011

Pikavippiyrityksillä on vielä toukokuun loppuun saakka aikaa ilmoittautua Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Kesäkuusta alkaen pikaluottoja saavat myöntää vain tähän rekisteriin merkityt yhtiöt.
Lue koko uutinen »

Vippivertailussa uudistuksia

28.2.2011

Pikavippien vertailutaulukkoon on tullut muutoksia. Muutosten tavoitteena on tarjota entistä laadukkaampaa ja peittelemättömämpää vertailutietoa vippien hinnoista eri lainantarjoajien välillä.
Lue koko uutinen »

OPR Vakuus, eli Pikavippi.fi, ei saanut aloittaa talletustoimintaa

6.12.2010

Pikavippi.fi palvelustaan tunnettu OPR Vakuus sai kieltävän tuomion Finanssivalvonnalta yrittäessään aloittaa uutta lainasijoituspalvelua.
Lue koko uutinen »

Veronpalautus rahaksi jo tänään?

28.8.2010

Tuliko verottajalta iloista postia: olisit saamassa veronpalautusta joulukuussa, mutta tarvitsisit rahaa heti? Veronpalautus NYT -palvelu antaa lainaa veronpalautusta vastaan.
Lue koko uutinen »

Pikavippialan kovin kasvu takana

25.7.2010

Pikavippialan kovin kasvu näyttää olevan takana. Pikavippien vetovoima hiipui vuoden ensimmäsellä neljänneksellä hieman verrattuna viime vuoden loppuun sekä vuoden 2009 vastaavaan ajankohtaan.
Lue koko uutinen »

Ferratum ja Risicum tahtovat pankeiksi

2.5.2010

Suomen suurimpiin pikalainayrityksiin kuuluvat Ferratun ja Risicum ovat hakenee Finanssivalvonnalta lupaa pankkitoiminnan aloittamiseksi.
Lue koko uutinen »

Pikalainoja myönnettiin vuonna 2009 yli 200 miljoonan edestä

27.3.2010

Uusia pikavippejä myönnettiin vuonna 2009 vajaan 230 miljoonan euron edestä. Keskimääräisen pikavipin koko oli noin 200 euroa.
Lue koko uutinen »

Pikalainalait tiukkenevat helmikuun alussa

28.1.2010

Helmikuun alussa astuvat voimaan uudet pikavippien myöntämistä rajoittavat muutokset kuluttajansuojalakiin. Pikavippi ei tipu asiakkaan tilille enää ilman luotettavaa tunnistautumista eikä keskellä yötä.
Lue koko uutinen »

Pikavippiyritykset ensi vuonna rekisteriin ja valvontaan

20.11.2009

Oikeusministeriön kulutusluottotyöryhmä esittää, että jatkossa kulutusluottoja saisivat myöntää vain uuteen, perustettavaan luotonantajarekisteriin merkityt yritykset.
Lue koko uutinen »

Uudet pikalainalait läpi eduskunnassa

14.10.2009

Eduskunta hyväksyi tämän päiväisessä täysistunnossa kuluttajansuojalakiin ehdotetut muutokset, joilla asetetaan rajoituksia pikavippien myöntämiselle. Muutokset koskettavat ennen kaikkea lainojen markkinointia.
Lue koko uutinen »

Pikavipin saanti yöllä vaikeutunut

28.8.2009

Lähes kaikki vippien tarjoajat ovat uusineet lainapalveluidensa aukioloajat vastaamaan markkinaoikeuden määräystä.
Lue koko uutinen »

Markkinaoikeus määrää rajoituksia pikavippien myöntämiseen

2.6.2009

Markkinaoikeuden tänään antama ennakkopäätös rajoittaa tekstivippien myöntämistä. Jatkossa pikavipin lainaehdot täytyy aina esittää asiakkaalle ennen sopimuksen tekoa esimerkiksi sähköpostilla.
Lue koko uutinen »

Keskimääräisen pikavipin koko jo yli 200 euroa

31.5.2009

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä nostettiin pikaluottoja jo reilulla 52 miljoonalla eurolla. Nostettujen pikavippien keskikoko oli loppuvuodesta jo 204 euroa kun vielä vuoden alussa se oli 159 euroa.
Lue koko uutinen »

Oikeusministeriö esittää rajoituksia pikavippipaikkojen aukioloajoille

23.4.2009

Oikeusministeriön pikaluottotyöryhmän esitys pikavippien markkinoinnin rajoittamisesta on menossa hallituksen käsittelyyn ensi viikolla. Työryhmän mietinnössä esitetään mm. lakimuutoksia öisten pikavippien kieltämiseksi.
Lue koko uutinen »

Pikavippiä 24h vuorokaudessa - vai saako sittenkään?

28.3.2009

Sekavat ja monenkirjavat pikavippipaikkojen aukioloajat saattavat kummastuttaa nopeaa ja luotettavaa vippipaikkaa etsivää.
Lue koko uutinen »

Tekstivippi vai pikavippi pankkitunnuksilla

9.3.2009

Vippivertailu.com:n pikavippivertailu kertoo nyt mistä paikasta saat pikavipin verkkopankkitunnuksilla luotettavaa TUPAS-tunnistautumista käyttäen - säästä selvää rahaa ja ota pikavippi pankkitunnuksilla.
Lue koko uutinen »

Pikavippien osuus kaikista kulutusluotoista vielä pieni

27.2.2009

Pikavippien euromääräinen osuus kaikista Suomessa otetuista kulutusluotoista on vielä varsin pieni. Vuonna 2008 Suomessa nostettiin kulutusluottoja kaiken kaikkiaan 52 miljardilla eurolla, josta pikavippien osuus oli noin 180 miljoonaa euroa.
Lue koko uutinen »

Pikavippipaikat: näistä halvimmat ja kalleimmat pikavipit

15.2.2009

Vippivertailu.com laittoi vertailussa olevat pikavippipaikat järjestykseen laskemalla kunkin luotonantajan kaikkien lainatuotteiden keskimääräisten kulujen suuruuden sekä keskimääräisen vuosikoron.
Lue koko uutinen »

Risicum ostanut Europea Rahoituksen

2.2.2009

Risicum Oyj on ostanut osan Europea Rahoitus Oy:n liiketoiminnasta. Risicum perustelee kauppaa tavoitteellaan kasvaa markkinoita nopeammin ja sitä kautta kasvattaa omaa markkinaosuuttaan Suomen pikavippi- ja kulutusluottomarkkinoilla.
Lue koko uutinen »

Vippiluotto ja Reissuluotto tiivistävät toimintaansa

22.1.2009

Vippiluotto (Luoteen Sirtox Oy) on luopunut kerralla kahdesta rinnakkaispalvelustaan, Antolaina ja Vippitalo. Lainojen myöntäminen molempien palveluiden kautta on lopetettu ja sivustoille pyrkijät ohjataan suoraan Vippiluotto.fi -palveluun.
Lue koko uutinen »

RTF Finance Oy ja identtiset pikavippipalvelut

18.1.2009

Pikavippejä myöntävä RTF Finance Oy on innostunut tehtailemaan useita täysin identtisiä, eri nimillä toimivia pikavippipalveluita. Valikoimaan kuuluu ainakin easylaina.fi, statuslaina.fi, fastloan.fi, idealaina.fi sekä onlinecredit24.fi.
Lue koko uutinen »

Pikavippejä nostettu vuoden alusta 135 miljoonalla

9.12.2008

Suomalaiset ovat nostaneet pikavippejä vuoden 2008 tammi-syyskuussa yhteensä 135 miljoonalla eurolla. Kappalemääräisesti vippejä on nostettu yhteensä 780 000 kappaletta.
Lue koko uutinen »

KRP: Pikavipit eivät ole koronkiskontaa

5.12.2008

Keskusrikospoliisi antoi eilen perjantaina 5.12 päätöksen olla aloittamatta poliisitutkintaa pikavippien myöntämisestä. Päätöksessä todetaan, että pikalainan "pääoman käytöstä maksettavan hyvityksen määrä prosentti- tai euromääräisenä ei vaikuta kohtuuttomalta".
Lue koko uutinen »

Pikavippien vuosikorko ei ole paras vertailun peruste

30.11.2008

Todellista vuosikorkoa ei kannata pitää ainoana, eikä etenkään ensisijaisena tunnuslukuna vertailtaessa eri pikalainojen kustannuksia vipin ottajan kannalta.
Lue koko uutinen »

Uusia pikavippipalveluita kuin sieniä sateella

18.11.2008

Parin viime viikon aikana on Suomen pikalaina-bisnekseen liittynyt kolme uutta yrittäjää: Easy Credit, Fast Money ja Vertaavippi.fi.
Lue koko uutinen »

Pikavippiyhtiöt eivät aina osaa laskea todellisia vuosikorkoja

7.11.2008

Pikavippien todellisten vuosikorkojen laskeminen näyttää olevan pikavippiyhtiöille yllättävän vaikeaa. Virheitä näyttää syntyvän etenkin silloin kun pikalaina maksetaan takaisin useammassa erässä.
Lue koko uutinen »

Vertaa vippi-, pikavippi- ja pikalainat ilmaiseksi!

5.11.2008

Pikavippien (eli kännykällä tai netistä haettavien pikalainojen) vertailuun erikoistunut sivusto vippivertailu.com on nyt avattu. Vertailusta löydät Suomen kattavimman otoksen eri palveluntarjoajien vipeistä.
Lue koko uutinen »